Asztalos Edit

Neuroenergetikai kineziológia

Üdvözöllek! Ha itt jársz a neuroenergetikai kineziológia oldalamon, valószínűleg kérdéseid vannak önmagaddal kapcsolatosan, esetleg a környezeteddel vagy a gyermekeddel kapcsolatosan, és valószínűleg keresel valamit vagy valakit, aki ebben utat tud mutatni.

Ha ezek a kérdések foglalkoztatnak, akkor jó helyen jársz, keress bátran!
Az általam tanult eszközökkel a lehető legjobb tudásom szerint állok melléd ezekben a kérdésekben, problémákban, és segítelek abban, hogy megtaláld a saját személyes megoldásaidat.
NEM tudom levenni a problémát a vállaidról, nem tudok kész megoldásokat kínálni és főleg nem tudom megoldani helyetted.
DE segíteni tudok az erőforrásaid mobilizálásában, a gátló tényezők elhárításában, az akadályaid feloszlatásában, tudatosságod növelésében, rálátásod, megértésed és elfogadásod erősítésében, ellenállásod csökkentésében, és végül a saját életed kormányának stabilabb tartásában. Mindezt a te saját belső irányításodnak megfelelően. Hiszem, hogy benned van minden válasz a kérdéseidre, én csak abban tudlak segíteni, hogy megtaláld ezeket a válaszokat.

„Életünkben leginkább arra van szükségünk, hogy legyen valaki, aki rábír, hogy megtegyük, amire képesek vagyunk.” – Ralph Waldo Emerson

neuroenergetikai kineziológiai kezelés, Asztalos Edit

A neuroenergetikai kineziológiai rendszerek alapítói napjainkban is aktívan dolgoznak azon, hogy a nyugati tudományos felfedezéseket az energetikai kineziológia eszközeire alkalmazzák és személyesen adják át tudásukat. ​A módszerek abban speciálisak, hogy fiziológiai működések mentén követjük végig a problémát , így pontosabban tudunk hozzáférni az anatómia vagy fiziológia egy adott részének stresszéhez.

Neuroenergetikai kineziológia eszköze: a formázás

neuroenergetikai kineziológia, Asztalos Edit

A formázás az akupresszúrás pontok és az ujjmódok kombinációját használja, melynek segítségével hozzáférünk bármely anatómiai és fiziológiai állapot energetikai stresszmintázatához, belül pedig a stressz minőségéhez és mértékéhez. Az akupontok ismerete a kínai hagyományból és a meridiánrendszer ismeretéből merít, a mudrákból származó ujjmódok pedig indiai hagyományokból erednek. Ez a munkamódszer - a formázás - Richard Utt-tól, az Alkalmazott fiziológia alapítójától származik. 

Ezt követően, ha beazonosítottuk a stresszt, akkor második lépésben a "korrekció" következik, amely általában meridiánok akupresszúrás pontjainak kiegyenlítődésig való tartása. Az akupresszúrás pontok "összepulzáltatásának" lényege az energiablokkok felszabadítása, azaz egy adott helyen felgyülemlett energiák elvezetése, vagy az energiahiányok pótlása a meridiánok mentén.

A neuroenergetikai oldás így hosszas testen való munkából áll, számtalan stresszkeresés és oldás követi egymást ciklikusan, ezért a masszázságyon fekvés a kényelmes mindkettőnk számára. Hogy mire számíts, ha eljössz?

MI TÖRTÉNIK AZ OLDÁS ALATT?
Néhány csoportra bontottam a kineziológia által jól fejleszthető életterületeket, amikben számos alkalommal megtapasztaltam már pozitív hatásait:
MILYEN ESETEKBEN SEGÍT?

FONTOS TÁJÉKOZTATÓ: mit nem!

A neuroenergetikai kineziológia módszerei nem helyettesítik az orvos, a pszichológus, a fejlesztő pedagógus, a logopédus vagy a gyógytornász munkáját, sem a pszichoterápiás kezelést. A munka során nem diagnosztizálunk, klasszikus értelemben vett állapotfelmérést nem végzünk, nem írunk elő kezeléseket vagy készítményeket, és nem végzünk sem egészségügyi, sem természetgyógyászati tevékenységet. Nem nyúlunk közvetlenül sem az idegrendszerhez, sem a szervekhez. Nem dolgozunk tünetek megszüntetésén.
Az általam alkalmazott neuroenergetikai kineziológiai eljárások a problémák mögött álló érzelmi-energetikai okok feltárásával és energetikai kiegyensúlyozásával foglalkozik, melyek segítik a test öngyógyító folyamatai útjában álló tényezők megszűnését. Azokra az energiarendszerekre hatnak, amik fizikai szinten is képesek változásokat kiváltani. 

Magyar Kineziológiai Alapítvány tagja vagyok.