Asztalos Edit

Milyen stresszt oldunk a kineziológiában?

stressz, stresszoldás

Magzati korunktól kezdve az átélt eseményeknek nyoma marad a testünkben, sejtmemória szinten.
A jó emlékek is tárolódnak, amikre később keressük a hasonló jó érzéseket kiváltó cselekedeteket. De sajnos a rossz emlékek is tárolódnak bennünk, és ezekre azért emlékezünk, hogy lehetőleg elkerüljük az ilyen helyzeteket a továbbiakban. Ezek az emlékek gyakran apró jelentéktelen történések, amelyekről nem is gondolnánk, hogy fontosak voltak, de akkor ott valamilyen fájó vagy félelmetes érzést váltottak ki. Ha ezek az élmények akkor nem kerültek feldolgozásra, nem lettek kibeszélve, elmagyarázva a felnőttek által, vagy nem kaptunk rá vigaszt, akkor elraktározódnak, felhalmozódnak, és évtizedekkel később hajlamosak valamilyen testi vagy lelki tünet formájában jelentkezni.
Energetikai szempontból ezek az érzelem emlékek blokként érzékelhetők a testünkben működő szabad energiaáramlás útjában.

Az oldáshoz a keleti ősi ismereteket használjuk, amiket a mai nyugati módszerek is egyre gyakrabban használnak holisztikus szemléletük miatt. A testünkben áramló különböző energia pályákat vizsgáljuk és ahol energia elakadást tapasztalunk, ott van a stressz forrása. Ahogy akadálymentesítünk egy-egy pályát, érezhetően megkönnyebbülés következik be a testben. Természetesen egy életünkben már megjelent problémának nem egyetlen ilyen blokkja van, így az oldás is egy folyamat, addig keresünk és oldunk, amíg az izomteszt blokkot jelez.