Asztalos Edit

Immunrendszer kineziológiája

Ha immunrendszer, akkor a betegség ugrik be elsőre. És ez így is van, az immunrendszer az, aki felveszi a küzdelmet a betolakodó kórokozókkal szemben és aki irányítja a regenerálódást.
De vajon csak a kórokozókkal kell küzdelmet folytatnia? 

környezeti ingerek, környezeti káros hatások

Napjainkban egyre többféle inger ér a környezetünkből, melyekkel kénytelenek vagyunk együtt élni, ilyen pl. az elektromágneses és a geopatikus sugárzás, médiacsatornák frekvenciái, kémiai anyagok a levegőben, adalék anyagok az élelmiszerekben, pollenek, erős hangok, fények, szagok, melyekhez folyamatosan próbálunk alkalmazkodni. Az alkalmazkodásban az immunrendszernek nagy szerepe van. Viszont egy bizonyos mérték felett az immunrendszer túlterhelődik, elfárad és tünetképzéssel jelzi a segítségkérést. 

A kineziológia nyelvére lefordítva azt mondhatjuk, hogy a tartósan fennálló stressz egyre több energetikai blokkot képez, melyeket egy ideig a szervezet képes kompenzálni, azaz más csatornákon áramoltatni az energiát, de amikor már a kompenzáláshoz sincs elegendő szabadon átjárható csatorna, akkor megjelenhetnek a testi, érzelmi vagy mentális tünetek, például kihathat a gondolkodásra, tanulásra, könnyebben blokkolunk le, nehezebben tartjuk kordában az indulatokat.  

allergiák, étel intoleranciák, tanulási problémák

Összességében tehát az immunrendszer terheltsége hatással van az általános egészségi állapotunkra, csökkent védekezési képességre, ennek következtében az allergiák és intoleranciák megjelenésére, az egyes betegségek kialakulására, de okozhat hangulati-érzelmi problémákat, vagy akár gátolhat a tanulásban is.

A jobb közérzet érdekében érdemes az immunrendszer neuroenergetikai blokkjait időnként oldani, ami olyasmi az agynak, mint a méregtelenítés a májnak.

Az utóbbi években az immunrendszer kiemelt figyelmet kapott a járványban való védekezés miatt. Egyes kineziológiai ágak kidolgozói is szükségesnek érezték bővíteni meglévő módszereiket, így a neuroenergetikai kineziológia célzottan tud segíteni akár a betegség alatt, akár a betegség nyomán fennmaradt tünetek enyhítésében, de ami szintén fontos: a megelőzésben is.

A neuroenergetikai kineziológia alkalmazása más életterületeken

A kineziológiával végzett energiamunka számos más területen is jól használható, például az alábbi területeken is: